Strzykawka do peklowania szprycowania mięs, szynek, schabów, kurczaka. Pozwoli uzyskać soczyste i różowe mięso.
Strzykawka wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego,
Strzykawka wyposażona w metalową igłę,
Objętość - 60ml,
Wymiary
14cm X 3,5cm
długość igły - 7,5cm
Strzykawka do peklowania, szprycowania mięs, szynek, schabów, kurczaka. Pozwoli uzyskać soczyste i różowe mięso. Aby przyśpieszyć proces peklowania stosowane jest nastrzykiwanie mięsa. Dokonuje się tego za pomocą nastrzykiwarki wyposażonej w specjalną igłę dzięki której precyzyjnie wykonuje się nastrzyk. Najpopularniejszym środkiem do peklowania mięsa jest saletra potasowa.
Saletra potasowa (azotan potasu) jest obok soli kuchennej podstawowym dodatkiem przy peklowaniu mięsa, gwarantuje:
zachowanie różowej barwy mięsa, gdyż sama sól kuchenna zmienia naturalny barwnik mięsa na beżowo-szary,
pozytywny wpływ na smak mięsa,
utrwalenie barwy peklowanego mięsa,
silne działanie bakteriostatyczne i bakteriobójcze (szczególnie jeżeli chodzi o bakterie jadu kiełbasianego),
procesy termiczne (gotowanie szynki), którym poddaje się produkty mięsne, zabijają znajdujące się w nich bakterie, jednak nie niszczą przetrwalników ) to "zadanie" spełnia saletra.
mięso peklowane saletrą nie wykazuje tendencji do pokrywania się śluzowatym nalotem (nie" ślimaczeje")
Do każdej zakupionej nastrzykiwarki otrzymują Państwo jedno opakowanie saletry gratis. Porcja saletry 20g wystarczy do zapeklowania ok. 10kg mięsa.
Specyfikacja:
Wykonanie ze stali nierdzewnej.
W zestawie znajduje się przykręcana igła wtryskiwacza służąca do wstrzykiwania solanki, aromatycznych przypraw, ziół, sosów.
Do podlewania drobiu i pieczeni, aby uzyskać bardziej wilgotne, aromatyczne kawałki.
Proste czyszczenie z użyciem szczoteczki (dołączona w zestawie).
Silikonowa główka jest odporna na działania wysokich temperatur - do 230°C.
W zestawie znajdują się: igła wtryskiwacza wykonana z nierdzewnej stali oraz szczotka czyszcząca.
Długość 28cm
Pojemność ~ 45ml
Strzykawka do peklowania, szprycowania mięs, szynek, schabów, kurczaka. Pozwoli uzyskać soczyste i różowe mięso. Aby przyśpieszyć proces peklowania stosowane jest nastrzykiwanie mięsa. Dokonuje się tego za pomocą nastrzykiwarki wyposażonej w specjalną igłę dzięki której precyzyjnie wykonuje się nastrzyk. Do wyboru są 3 modele! Polecamy!
Okazja: Nastrzykiwarka
Wybierz dla siebie
10.25 zł zamiast 16 zł za nastrzykiwarkę Klausberg KB-7155
31 zł zamiast 42 zł za nastrzykiwarkę + saletra
Dokładny opis produktu znajduje się w Szczegółach Okazji
Jedna osoba może nabyć dowolną liczbę kuponów!
Numer oferty: 91788
Podczas dokonywania płatności za kupon, w formularzu zamówienia należy podać dane do wysyłki towaru.
Pamiętaj!!! Jeśli chcesz zaoszczędzić na kosztach wysyłki, sprawdź w tym celu jakie przedmioty znajdują się w asortymencie danego sprzedawcy. Możesz to zrobić klikając "POKAŻ OFERTY PARTNERA" i za przesyłkę zapłacić tylko raz.
Oferta nie obejmuje kosztów przesyłki, zostaną one doliczone automatycznie podczas dokonywania płatności za kupon na FastDeal.pl.
Koszt przesyłki wynosi:
1) Kurier 14 zł / 15 szt.
2) Kurier InPost 12.90 zł / 15 szt.
Przy braku uiszczenia opłaty za wysyłkę, przesyłka nie zostanie dostarczona.
Brak możliwości odbioru osobistego zamówienia.
Czas realizacji zamówienia (wysyłki towaru): do 7 dni roboczych.
W przypadku jakichkolwiek pytań, prosimy pisać na adres e-mail: produkty@FastDeal.pl.
Okazja nie łączy się z innymi promocjami.
r e k l a m a